Renovera badrum & våtutrymme

Ska du renovera ditt badrum där hemma och letar efter professionell plattsättare som kan ge rummet en personlig prägel? Natursten & Kakeltjänst kan hjälpa dig med sättning av kakel, klinker, granit och montering av natursten i alla typer av våtutrymmen. Våra medarbetare har den behörighet som krävs för att kunna renovera badrum och våtutrymmen.

Renovera badrum & våtutrymme

Letar du efter klinker i Skåne? Kanske ska du renovera ditt badrum där hemma och letar efter professionell plattsättare som kan ge rummet en personlig prägel? Natursten & Kakeltjänst kan hjälpa dig med sättning av kakel, klinker, granit och montering av natursten i alla typer av våtutrymmen. Våra medarbetare har den behörighet som krävs för att kunna renovera badrum och våtutrymmen.

Företaget är även godkänt enligt Plattsättnings Entreprenörers Riksförenings regler. PER som det även kallas för har i syfte att vidareutveckla tekniskt bra lösningar och se till att vidareutbilda sina medlemmar inom platssättningsområdet. Med andra ord är vi på Natursten och Kakeltjänst välutbildade inom plattsättning och kan därmed garantera dig att du blir nöjd med resultatet av vårt arbete. Så behöver du någon som kan hjälpa dig med klinker i Skåne och att renovera ditt badrum eller våtutrymme vet du vem du ska ringa!

Välja nytt utseende

De klinker/plattor som du väljer när du ska renovera badrum kan vara avgörande för intrycket som folk får av det. Därför ska du tänka igenom val av klinker/platta noga innan du fattar ett beslut. Vi på Natursten och Kakeltjänst uppmanar gärna dig som kund att besöka olika kakelbutiker innan du kontaktar oss för plattsättning.  Dels för att du ska kunna vara säker på vilket kakel eller klinker du vill att badrummet ska ha, dels för att vi ska veta vart det ska köpas in ifrån. Exempel på några av de kakelbutiker som vi arbetar ihop med är Svenska Kakel, Golvpoolen och Konradssonskakel. Behöver du hjälp med att hitta kakel i Skåne? Då kan vi hjälpa dig.

Renovera badrum – Vilket material ska du ha?

Utbudet av plattor är enormt, vilket kan göra det svårt för dig att välja rätt inför renovering av badrummet. Som plattsättare vill vi underlätta ditt val av material. Därmed har vi valt att beskriva de riktlinjer som finns och egenskaper som olika plattor har.

Vad gäller materialval när du ska renovera badrum finns det några riktlinjer du bör följa. För väggarna kan du använda både kakel och klinker. Däremot kan du inte lägga kakel på golvet. Det finns i princip två sorters plattor som du kan välja mellan, natursten och keramiska plattor.

Natursten är framtaget av stenar som är hämtade direkt från berget. Materialet är ett självklart val för dig som vill renovera badrummet och ge det en mer rustik känsla. Dock tål inte naturstenen lika mycket som keramiska plattor. Därför rekommenderas det ofta att plattor i detta material inte läggs som golv i rummet.

Keramiska- eller porslinsplattor tål däremot mer slitage och köldgrader än natursten. De klarar alla typer av tvättmedel och syra i måttliga halter. Dessutom kräver keramiken och porslinet inte någon särskild skötsel eller underhåll. Om du vill ha ett lättskött golv när du ska renovera badrum som håller länge ska du satsa på keramiska plattor.

Renovera badrum – kuvertskärning och geringssågning

När du ska renovera ditt badrum och vill sätta lite större plattor kan det kräva lite mer kreativitet då klinker behöver gå igenom en så kallad kuvertskärning. Då skärs plattorna diagonalt och resultatet ser ut som ett kuvert. Denna metod används oftast ihop med renovering av badrum där brunn för dusch och badkar ska tillämpas.

För att sen skapa snygga ytterhörn i våtutrymmet används gerade plattor. Fördelen med detta är att plattorna få en osynlig förening som kan lyfta känslan i rummet. Vi på Natursten och Kakeltjänst använder oss av 1,5 till 2mm för denna sammansättning när vi renoverar badrum. Vår plattsättare kan hjälpa dig med skärning av plattor i alla dess former vid renovering av badrum. Det finns alltså inga plattor som vi inte kan sätta eller beskära. Vi på Natursten och Kakeltjänst kan hjälpa dig med skärning av plattor i alla dess former vid renovering av badrum i Skåne! Kontakta oss idag.

IMG_20210124_184330
20200609_163201